Budavári Beszélgetések


Böjte Csaba

ferences atya


2006. december 9.

 
 
A 16 éve kínált Budavári Beszélgetések sorozatában évente egyszer visszatekintünk az első évtizedre, és egy régi beszélgetésről készült filmet is a legutolsó filmek közé felteszünk.
 
Az ott elhangzott gondolatok, célok mind-mind aktuálisak, még ha sajnos a kérdezők, hallgatók közül már sokan nincsenek is velünk. 
 
Böjte Csaba testvér pontosan 10 éve 2006. decemberében volt a Budavári Beszélgetések vendége. Nagyon készültünk látogatására, beszélgetésre, és már hónapokkal előbb a jó-kívánságaink mellé csomagokat is összeállítottunk. A sok -sok finomság és ruha,cipő mellé papjaink a dévai gyermekek hitét erősítő könyveket-, zenészeink sok CD-t-, Géza egy vastag borítékot-, Kati néni fogápolási készleteket-, én játékokat csomagoltam. 
 
Amikor Csaba testvér megérkezett és meglátta a dévai gyermekeknek szánt,  több köbméternyi ajándék hegyet, megköszönve, szeretettel dorgált meg minket: 
 "Nem találtak a közeli környezetünkben rászorulókat.Nézzenek alaposabban körül a szomszédságukban!".  
 
A teherautó nem volt elég a töménytelen ajándék elszállítására, de Takács Péterék egy nagy személygépkocsival még az ünnep előtt eljuttatták a kiszorult néhányszáz ajándék-csomagot.
 
A kétórás beszélgetés végén a majd kétszáz fős hallgatóság fele kis csoportokba szerveződött, és Húsvétkor már többen Neki is indultak, hogy a helyszínen segítsenek az árvaházak munkájában.