MEGHÍVÓ
Budavári Beszélgetések
2021. november 26. péntek este 19h-tól
Budavári Nagyboldogasszony Plébánia
Bp. Országház u. 14.
emeleti díszterme
a belépés ingyenes
 
BOLDOG IV. KÁROLY KIRÁLY
Magyarország utolsó apostoli királya
Könyvbemutató és nyereményjáték
 
Vendég: Kovács Gergely
                                            okl. posztulátor, a Károly Király Imaliga magyar referense
 
A Beszélgetésen megemlékezünk a 105 éve, 2016 decemberében a Mátyás templomban megkoronázott királyunkról és arról, hogy ez a szertartás mit jelentett számára a szentté válás útján.
Szent II. János Pál pápa 2004-ben avatta boldoggá, aki a Karol keresztnevét édesapja Károly király iránti tisztelete miatt kapta. Boldog Károly életszentségének híre ma már túlnőtt az egykori monarchia területén, a Károly Király Imaliga legnépesebb közössége az Egyesült Államokban él.
Mit üzenhet ez a fiatal keresztény király a XXI. század katolikus és magyar közössége számára? Mit tanulhatunk Zita királynéval megélt szentségi házasságából? Milyen örökséget hagyott ránk az utolsó magyar apostoli király?
 
A játékos, interaktív beszélgetésben felidézzük családjának szoros kötődését a Mátyás-templomhoz. A hallgatóság minden tagja nyereménnyel távozik. A nyeremények többsége a Budavári Beszélgetések közel 150 előadójához, és a beszélgetések témájához kötődik. A II. János Pálról szóló játékok mellett Boldog Királyunkról és a Mátyás templomról szóló könyvek, kiadványok is lesznek.
 
Az érdeklődők figyelmét felhívjuk arra, hogy az aktuális járványügyi szabályok betartásával legyenek velünk.